Skip to main content

Nieuwbouw­project De Schaloen, Moerwijk Den Haag

De Schaloen is het eerste sloop- en nieuwbouwproject in de Haagse wijk Moerwijk-Zuid. Voor dit project werden 200 verouderde sociale huurwoningen gesloopt. Daarvoor in de plaats wordt momenteel druk gebouwd aan 570 appartementen.

Betrokken partners

De Schaloen is een groot project. Ontdek wie wat doet.

Woningcorporatie

Wie verhuurt
de woningen?

Ontwikkelaar

Wie ontwikkelt
De Schaloen?

Aannemer

Wie bouwt
De Schaloen?

Architect

Wie ontwierp
De Schaloen?

Facilitator

Wie faciliteert
het project?

Moerwijk vernieuwt

In Moerwijk vindt de komende jaren een bijzondere transformatie plaats. Voor het eerste nieuwbouwproject in deze wijk zijn ruim 200 sociale huurwoningen gesloopt. Daarvoor in de plaats wordt druk gebouwd aan 570 appartementen. De woningen liggen aan de Schaloenstraat en aan de Cannenburglaan.

Locatie

De Schaloen verrijst binnen
het tranformerende Moerwijk.

Stapsgewijs

De Schaloen wordt
in 2 fases ontwikkeld.

Duurzaam

Klimaatbestendig ontwerp
en natuurinclusief bouwen.

Programma

222 sociale huurwoningen
en 348 vrije sectorwoningen.

570

Aantal appartementen

2023

Start bouw

2025

Oplevering fase 1

2026

Oplevering fase 2

Blijf op de hoogte van project De Schaloen

Het realiseren van De Schaloen is een meerjarenplan. Benieuwd naar de voortgang van dit project? Laat uw gegevens achter en ontwikkelaar Sustay houdt u op de hoogte. Let op: geïnteresseerden in een sociale huur of middenhuur appartement kunnen hier niet terecht.

Naam

Aan het woord

 • “Moerwijk transformeert en de stad Den Haag wil klimaatneutraal zijn in 2040. Als architect speel ik dan maar al te graag in op een klimaatneutraal ontwerp, waar rekening wordt gehouden met veel groen rondom de gebouwen.”
  Jeroen Wouters, JMW Architecten
 • “In Moerwijk worden sociale huurwoningen gesloopt om vervolgens te gaan verdichten. Hierdoor komt er een mooi mix qua programma: sociale huur én middenhuur. Een interessante ontwikkeling waar veel behoefte aan is.”
  Robin Everaars, Sustay
 • “Veel bewoners hebben het heel erg naar hun zin in Moerwijk, echter zien ze ook volop ruimte voor verbetering. Met project De Schaloen gaat de buurt er enorm op vooruit zonder afbreuk te doen aan het aantal sociale huurwoningen.”
  Sylvia Leus-Theunissen, Staedion
 • “Gasloos is inmiddels wettelijk verplicht. Dat scheelt een hoop in het kader van duurzaamheid. Toch we willen nog een stap verder. De nieuwbouw wordt circulair en heeft een zo laag mogelijke ecologische footprint. In de bouwfase én in de periode van gebruik.”
  Marco Dekker, bouwbedrijf De Vries en Verburg