Skip to main content

Nieuwbouw 570 appartementen in De Schaloen

Iedereen verdient het om een plek te hebben waar hij of zij zich thuis voelt. We bieden daarom een betaalbaar en gevarieerd aanbod aan woningen in Den Haag. Het nieuwbouwproject De Schaloen in Moerwijk-Zuid draagt daar ook aan bij. Na de bouw staan er in totaal 570 appartementen.

Mix van bewoners
Door de bouw van De Schaloen komt er een aantrekkelijk Haags woongebied. Niet alleen voor de nieuwe bewoners, maar ook voor de huidige bewoners uit de wijk. De woningen zijn geschikt voor gezinnen, senioren en alleenstaanden. Deze mix van bewoners zorgt voor een diverse wijk waar iedereen zich thuis kan voelen. Een groot deel van de nieuwe woningen valt in de categorie middenhuur. De middenhuurwoningen zijn aantrekkelijk voor mensen met middeninkomens en doorstromers vanuit sociale huurwoningen.

Winkelen en parkeren
Parkeren gebeurt op straat en voor een groot deel in half verdiepte parkeergarages. Vlakbij is een bus -en tramhalte. In de wijk ligt een basisschool en op loopafstand ligt het winkelgebied de Betje Wolffstraat. Dit winkelgebied wordt opgeknapt en is daardoor in de toekomst aantrekkelijker om te winkelen.

Den Haag-Zuidwest
De plannen voor de Schaloenstraat dragen bij aan de ambitie die de gemeente heeft voor Den Haag-Zuidwest. Door te zorgen voor meer duurzame en betaalbare woningen voor verschillende doelgroepen, het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte en te zorgen voor het groen in de wijk verbetert de leefbaarheid in de wijk. De gemeente gaat ook aan de slag om werkgelegenheid, beter openbaar vervoer en meer onderwijsinstellingen in Zuidwest te creƫren.

Planning project
In januari 2023 startte de bouw. Het plan wordt in twee fasen gebouwd. De eerste fase wordt naar verwachting in 2025 opgeleverd. De tweede fase volgt in 2026.